Diensten

Diensten: E-learning

Om een taal te kunnen leren, moeten er meters worden gemaakt. Een e-learningprogramma is daarvoor uitermate geschikt. Waar mogelijk, kunnen de deelnemers aan een Taalvakwerktraject, naast de docentgebonden  uren, ook gebruik maken van een passend e-learningpakket.

In de blended taaltrainingen wordt zorgvuldig het geschikte pakket gekozen. Afhankelijk van het doel van de training en het taalniveau van de deelnemers wordt een e-learningpakket ingezet. Onze trainers maken gebuik van diverse pakketten, waaronder het inbugreringspakket Nederlands aan het Werk en de andere blended learningpakketten van ITPreneurs. Samen met ITPreneurs heeft Taalvakwerk de gloednieuwe methode Aan het Werk ontwikkeld. Het programma is bedoeld voor werkende, laaggeletterde allochtonen (Alfa B) en autochtonen met een SW-indicatie of een gelijkwaardig niveau. Met Aan het Werk bereiden deelnemers zich voor op een AKA-opleiding (MBO1). Het programma bevat bijvoorbeeld thema`s over het werken met apparaten en materialen en werken met regels en instructies.

Werkend Nederlands is een metode die geschikt is voor anderstalige werknemers en arbeidsmigranten (vanaf taalniveau A1). Op de website van ITPreneurs vindt u meer informatie over dit pakket. U kunt daar onder de knop Referenties een Taalvakwerkster aan het werk zien tijdens een training in een bedrijf.