Goede voorbeelden

Goede voorbeelden: PartyLite / Aan het werk

Blended learning methode Aan het werk

 

 De blended learningmethode ‘Aan het werk’ is een combinatie van online leren en contactonderwijs. Het multimediale programma omvat taal- en basisvaardigheden, die zijn gekopppeld aan diverse werkvloergerichte thema`s.

In de groepsactiviteiten worden werkvloergerichte taal- en basisvaardigheden uitgewerkt. Daarnaast kunnen de deelnemers aan de slag met werkplekopdrachten die uit te voeren zijn op de eigen werkvloer. 

Het e-learninggedeelte stelt de deelnemer in staat om de leerstof te laten inslijpen. De trainer kan op afstand de vorderingen per deelnemer volgen en in de lessen inspelen op aandachtspunten die vanuit de e-learningresultaten naar boven komen.  

 

PartyLite medewerkers Aan het Werk

Medewerkers van het logistieke centrum van PartyLite, een toonaangevende leverancier van exclusieve woondecoraties op het gebied van kaarsen en accessoires, worden door Taalvakwerk getraind met de methode Aan het Werk. Taalvakwerk, mede-ontwikkelaar van de methode, heeft eerder taaltrainingen verzorgd voor PartyLite. Vanuit het bedrijf kwam het verzoek om weer scholing in te zetten voor een aantal werknemers. Taalvakwerk heeft diverse mogelijkheden met het bedrijf besproken en PartyLite heeft gekozen voor een AKA/MBO1-traject waarin taalniveauverhoging gekopppeld is aan de MBO1-eisen. Deze week zijn 22 deelnemers in 2 groepen gestart met de opleiding.

Om de deelnemers naast de lesgebonden uren zo veel mogelijk ‘studiekilometers’ te laten maken, is de blended learningmethode Aan het Werk ingezet.

De thema’s van het programma sluiten aan op de thema’s van de MBO-opleiding.
De werkvloer is in Aan het Werk altijd het uitgangspunt, en dat is gezien de doelgroep heel belangrijk. Werkvloercompetenties en taalvaardigheden worden uitgewerkt in vele oefeningen en opdrachten. De trainers bereiden in de lessen onderwerpen en opdrachten voor om taal- en rekenvaardigheden en werkvloercompetenties te ontwikkelen. Zij passen werkvoergerichte opdrachten aan aan de eisen die PartyLite stelt op de werkvloer.