Diensten

Diensten: Masterclass

Professionalisering van docenten

Taalvakwerk verzorgt trainingen op maat voor docenten in geïntegreerde trajecten (Taal op de werkvloer) en voor docenten in (v)mbo- en bbl-trajecten op de werkvloer.

Wat is er specifiek aan training op de werkvloer?

Welk concept pas ik toe? Hoe pas ik mijn taalgebruik en mijn lessen aan de anderstalige cursist aan. Waar moet ik op letten bij het maken van opdrachten? Hoe stel ik trajecten voor oudkomers samen? Hoe pas ik het portfolio toe in arbeidsgerichte trajecten? Hoe kan ik op de werkvloer alfabetiseren? Taalvakwerk biedt diverse trainingen en workshops aan gericht op bovenstaande vraagstukken.

Workshops voor leidinggevenden

Een goede communicatie op de werkvloer bespaart energie en kosten, voorkomt vastlopende productieprocessen en stimuleert de betrokkenheid en inzetbaarheid van werknemers. Ook het opstellen van goede (eenvoudigere) bedrijfsinstructies en handleidingen bevordert het productieproces en voorkomt arbeidsongevallen.

In de workshop voor leidinggevenden staat de algehele communicatie op de werkvloer centraal. Taalvakwerk stimuleert werknemers en werkgevers om samen de strijd aan te gaan tegen laaggeletterdheid. Enerzijds is er aandacht voor `eenvoudig schrijven` anderzijds wordt bekeken hoe laaggeletterdheid op de werkvloer herkent een aangepakt kan worden.

Zie ook de online workshop Werken Taal. Deze training heeft Taalvakwerk i.s.m. Trifier ontwikkeld.

Studiedag Aan het werk
Taalvakwerk organiseert een aantal studiedagen op de eigen leslocatie in Breda. Deze studiedagen zijn bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met ‘Aan het werk’, meer wil weten over het werken met deze methode op de werkvloer, of al gebruiker is en verdieping zoekt. Een studiedag ‘Aan het werk’ biedt een informatief en interessant programma.